logo

Instrukcje użytkowania Polysorb

Polysorb jest popularnym lekiem stosowanym do usuwania toksycznych składników z organizmu. To potężny sorbent nowej generacji. Instrukcje użytkowania Polysorb należy przestudiować przed użyciem leku. Jest to konieczne, aby upewnić się, że nie ma przeciwwskazań. Po wniknięciu do organizmu Polysorb wiąże toksyczne składniki i usuwa je. Sorbent powinien być zawsze obecny w apteczce. Lek może być stosowany zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Pomaga w zatruciach, biegunce, zatruciu alkoholem i wielu innych problemach..

Informacje ogólne

Polysorb MP jest silnym sorbentem. Po wniknięciu do organizmu lek wiąże toksyczne składniki przez wchłanianie. Lek usuwa z organizmu egzogenne i endogenne toksyny, a także alergeny bakteryjne i toksyny..

Podstawą leku jest koloidalny dwutlenek krzemu. Główną cechą tej substancji jest odporność na kwas. Nie rozpuszcza się w przewodzie pokarmowym pod wpływem agresywnych składników. Ze względu na swój skład lek jest jednym z najbardziej skutecznych wśród podobnych.

Cena Polysorb jest przystępna, więc każdy może sobie pozwolić na tak potężny sorbent. Możesz przechowywać lek w temperaturach do 25 stopni. Po otwarciu opakowania lek musi być szczelnie zamknięty. Przy dłuższej interakcji ze środowiskiem traci swoje właściwości.

Okres ważności zawiesiny wodnej wynosi 48 godzin. Lek powinien znajdować się w ciemnym i chłodnym miejscu, z dala od dzieci. Okres ważności leku wynosi 5 lat. Po tym nie można używać leku.

Lek usuwa również niektóre produkty rozpadu, które powstają podczas metabolizmu. Z tego powodu wydajność przewodu żołądkowo-jelitowego jest w pełni znormalizowana..

Substancja czynna Polysorb nie jest wchłaniana w przewodzie pokarmowym. Okazuje się, że lek w naturalny sposób. Lek pozostawia ciało bez zmian.

Czasami Polysorb jest przepisywany przez dietetyków. Lek przyspiesza proces odchudzania poprzez eliminację toksycznych składników z organizmu..

Formularz zwolnienia

Lek jest wygodny w użyciu ze względu na jego formę uwalniania. Lek Polysorb plus jest proszkiem. Służy do przygotowania zawiesiny. Torba zawiera 3 g leku. Co ciekawe, 1 łyżka tego proszku zastępuje 120 tabletek lub kapsułek z węglem aktywnym.

W postaci żelu lub maści lek nie jest dostępny. Nie komplikuje to jednak podawania Polysorb MP. Wygodne jest zabranie ze sobą leku w postaci proszku. Zawieszenie nie jest trudne zarówno w domu, jak i na przykład w pracy lub w drodze.

Proszek znajduje się w słoikach lub workach. Saszetki ułożone są w kartonowych opakowaniach..

Wskazania do stosowania

Ludzie, którzy zawsze mają Polysorb w apteczce, wiedzą dokładnie, w czym pomaga lek. Ten lek nie ma ograniczeń wiekowych i może być stosowany w różnych przypadkach..

Zwykle lek stosuje się w razie potrzeby w celu oczyszczenia organizmu.

Wzdęcia

Polysorb skutecznie kontroluje wzdęcia. Zaleca się przyjmowanie leku, jeśli wzdęciom towarzyszą skurcze i kolka. W przypadku wzdęć przepisuje się lek w celu usunięcia nagromadzonego gazu..

Aby oczyścić ciało i wyeliminować wzdęcia, będziesz musiał przyjmować lek przez około 1-2 tygodnie, w zależności od stanu zaniedbania. Zwykle ulga pojawia się przed końcem terapii.

Z zatruciem alkoholem

Polysorb jest często stosowany do kaca i zatrucia alkoholem. Lek szybko usuwa z organizmu produkty rozkładu napojów zawierających alkohol. Lek działa jak gąbka i absorbuje wszystkie toksyczne substancje..

Pozytywny efekt osiąga się poprzez oczyszczenie organizmu i oczyszczenie wątroby. W przypadku zatrucia alkoholowego z powodu nudności i innych nieprzyjemnych objawów czasami wystarcza dwukrotne zażycie leku. Jeśli istnieją wyraźne oznaki zatrucia, które nie znikają, może być wymagany 5-7 dni.

W przypadku zatrucia

W przypadku zatrucia proszek rozcieńcza się w czystej wodzie lub soku w celu oczyszczenia jelit. Polysorb może być stosowany zarówno u dorosłych, jak i dzieci. Lek normalizuje równowagę wodno-solną, eliminując w ten sposób odwodnienie.

Możesz również wziąć Polysorb na biegunkę, gdy nie ma innych oznak zatrucia. Lek praktycznie nie ma przeciwwskazań i jest bezpieczny dla pacjenta..

Trądzik i odchudzanie

Z trądziku lek można przyjmować doustnie lub stosować jako główny składnik w przygotowaniu maski. W obu przypadkach Polysorb będzie skuteczny iw krótkim czasie oczyści skórę i znormalizuje produkcję sebum. Najważniejsze jest wstępne zweryfikowanie braku przeciwwskazań.

Dietetycy często zalecają dietę Polysorb. Przy odpowiednim przyjęciu takie leczenie przyniesie korzyść. Lek usunie toksyny nagromadzone przez lata z organizmu. To normalizuje procesy metaboliczne i przyspiesza odchudzanie..

Od alergii

W przypadku alergii Polysorb jest przepisywany w połączeniu z innymi lekami. Lek może być stosowany w leczeniu zaostrzeń lub jako środek profilaktyczny w celu zapobiegania reakcjom sezonowym, na przykład kwitnieniu..

Polysorb eliminuje wysypki skórne i obrzęki. Efekt będzie trwały, jeśli wykluczony zostanie kontakt z alergenem. W przeciwnym razie pozytywny efekt będzie krótkotrwały..

Przeciwwskazania

Przed użyciem jakiegokolwiek leku należy zapoznać się z przeciwwskazaniami. W przeciwnym razie prawdopodobieństwo wystąpienia działań niepożądanych jest wysokie. Polysorb jest jednym z najbezpieczniejszych sorbentów, ale mimo to ma pewne ograniczenia.

Polysorb nie jest zalecany do stosowania z:

  • wrzód żołądkowo-jelitowy;
  • obecność krwawienia w przewodzie pokarmowym;
  • atonia jelit;
  • indywidualna nietolerancja substancji tworzących lek.

Jeśli istnieją przeciwwskazania, Polysorb będzie musiał zostać porzucony.

Warunki korzystania

Pamiętaj, aby nauczyć się, jak przyjmować Polysorb, na przykład ważne jest, aby pić go przed alkoholem i po alkoholu, jeśli chcesz zapobiec wystąpieniu kaca.

Zalecane dawkowanie różni się w zależności od wieku pacjenta i charakterystyki stanu patologicznego.

Dla dorosłych

Proszek jest przepisywany dorosłym na podstawie masy ciała. Dzienna zalecana dawka wynosi 0,1-0,2 g na 1 kg masy ciała. Weź lek sorbentowy 3 razy dziennie. Wcześniej proszek musiał być rozcieńczony w wodzie. W postaci suchej nie jest spożywany..

Wskazane jest picie zawiesiny 1 godzinę przed posiłkiem. Zawiesinę przygotowuje się bezpośrednio przed użyciem. Maksymalna dopuszczalna dawka wynosi 0,33 g na kg. Przekroczenie tego jest zdecydowanie odradzane..

Dla kobiet w ciąży

W czasie ciąży Polysorb przyjmuje się wyłącznie po uprzedniej konsultacji z lekarzem.

Samoleczenie może być w tym przypadku niebezpieczne..

Polysorb jest bezpieczny zarówno dla matki, jak i dziecka. Lek nie ma negatywnego wpływu na płód. Zwykle lek stosowany w czasie ciąży stosuje się w przypadku ciężkich objawów zatrucia. Czas leczenia w tym przypadku wynosi około 10-12 dni. Dawkowanie jest takie samo jak u dorosłych.

Polysorb jest skuteczny zarówno we wczesnej, jak i późnej toksyczności. Lek można również stosować podczas karmienia piersią..

Dla dzieci

Dla dzieci zgodnie z instrukcjami dotyczącymi stosowania Polysorb lek jest również odpowiedni. Lek nie zawiera żadnych szkodliwych dodatków dla niemowląt. Często lek jest przepisywany dzieciom z biegunką i objawami zatrucia..

W przypadku dzieci dawkę dobiera się w zależności od masy ciała:

  • do 10 kg - 0,5-1 łyżeczki proszek dziennie;
  • 10-20 kg - 1 łyżeczka za 1 odbiór;
  • 20-30 kg - 1 łyżeczka ze zjeżdżalnią na 1 odbiór;
  • 30-40 kg - 2 łyżeczki w 1 recepcji.

W przypadku noworodków i dzieci w wieku do jednego roku dawkę powinien wybrać tylko lekarz. Samoleczenie jest wysoce niepożądane.

Należy również pamiętać, że jeśli dziecko, na przykład w wieku 6 lat lub 7 lat, waży więcej niż 50-60 kg, dawka dla dzieci może być nieodpowiednia. Dlatego wybierając dawkę lepiej skupić się na wadze.

Dla zwierząt

Leczenie Polysorb dla psów i kotów jest również bezpieczne i skuteczne. Często lek jest przepisywany w leczeniu zatruć. Dawka dla kotów wynosi około 0,1-0,2 g na 1 kg masy ciała.

W przypadku psów dawkowanie jest podobne. Niepotrzebnie nie możesz sam go zwiększyć. W przeciwnym razie lek może zaszkodzić zwierzęciu..

Skutki uboczne i przedawkowanie

Działania niepożądane związane ze stosowaniem Polysorb są rzadkie. Pacjenci zwykle dobrze tolerują leczenie. W rzadkich przypadkach pojawienie się:

  • zaparcie
  • swędzące wysypki skórne;
  • niestrawność.

Jeśli lek będzie przyjmowany zbyt długo, jego skuteczność może się zmniejszyć. Nie było przypadków przedawkowania..

Analogi

Analogi Polysorb obejmują:

  • Enterosgel;
  • Węgiel aktywowany;
  • Polyphepan.

Pomimo dostępności analogów, Polysorb jest jednym z najlepszych sorbentów. Jak wspomniano wcześniej, 1 łyżka stołowa tego leku to 120 tabletek węgla aktywnego.

Opinie

Recenzje prawdziwych kupujących i lekarzy potwierdzają skuteczność leku.

Polysorb kupił po raz pierwszy, gdy dziecko zostało otrute. Lek był zalecany w aptece. Po pierwszym użyciu objawy zatrucia stały się mniej wyraźne, a dziecko zaczęło odczuwać ulgę. Teraz zawsze trzymam Polysorb w apteczce.

Nikołaj Pietrowicz, toksykolog:

Polysorb jest lekiem uniwersalnym. Zawsze przepisuję to moim pacjentom. Jest odpowiedni zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Nie zawiera konserwantów ani substancji słodzących. Lek Polysorb można przyjmować bez recepty.

Zeszłego lata byłem bardzo zatruty arbuzami. Już myślałem o wezwaniu karetki, ale mój mąż kupił Polysorb. To jedyny lek, który pomógł mi złagodzić ten stan..

Polysorb to doskonały sorbent, który zaczyna działać natychmiast po wejściu do organizmu. Kolejną znaczącą zaletą takiego leku jest bezpieczeństwo. Polysorb praktycznie nie ma przeciwwskazań.

Polisorb

Skład Polysorb

Skład produktu obejmuje koloidalny dwutlenek krzemu.

Formularz zwolnienia

Polysorb MP jest wytwarzany w postaci proszku do przygotowania zawiesiny doustnej.

Proszek jest amorficzny, lekki, ma biały kolor lub biały z niebieskim odcieniem, bezwonny. Po wstrząśnięciu proszku wodą powstaje zawiesina.

Zawarte w workach lub słoikach. Paczki są pakowane w kartonowe pudełko. Sorbent może być również zawarty w puszkach z polistyrenu lub polietylenu..

efekt farmakologiczny

Streszczenie wskazuje, że lek ma działanie detoksykujące, adaptogenne i adsorpcyjne..

Medyczny polisorb jest wielofunkcyjnym, nieselektywnym, nieorganicznym enterosorbentem. Jego podstawą jest silnie zdyspergowana krzemionka o wielkości cząstek do 0,09 mm. Wzór chemiczny aktywnego składnika to SiO2. Przy zastosowaniu wewnętrznym pojemność sorpcyjna leku wynosi 300 m2 / g.

Produkt wywołuje efekt detoksykacji i sorpcji. Po wejściu do przewodu pokarmowego substancja wiąże endogenne i egzogenne toksyny i usuwa je z organizmu. Ponadto lek usuwa toksyny bakteryjne, bakterie chorobotwórcze, alergeny pokarmowe, antygeny, radionuklidy, leki i trucizny, sole metali ciężkich, alkohol.

Ponadto substancja czynna w organizmie pochłania szereg produktów metabolicznych, usuwając nadmiar bilirubiny, mocznika, kompleksów lipidowych i metabolitów, które wywołują manifestację endogennej zatrucia..

Farmakokinetyka i farmakodynamika

Po wejściu do układu pokarmowego substancja nie jest wchłaniana i nie rozpuszcza się, jest wydalana w postaci niezmienionej z organizmu.

Polysorb działa po około 2-4 minutach. po wzięciu.

Wskazania do stosowania

Stosowanie leku Polysorb jest praktykowane w następujących przypadkach:

  • ostre i przewlekłe zatrucie u dzieci i dorosłych pacjentów;
  • ostre infekcje jelitowe dowolnego pochodzenia, w tym infekcje przenoszone przez żywność, biegunka pochodzenia zakaźnego;
  • dysbioza (zawarta w kompleksowym leczeniu);
  • choroby ropno-septyczne, w których obserwuje się ciężkie zatrucie;
  • alergie na żywność i leki;
  • ostre zatrucie truciznami i silnymi substancjami;
  • hiperbilirubinemia i hiperazotemia.

Ponadto lek jest wskazany do stosowania jako lek zapobiegawczy dla mieszkańców regionów znajdujących się w niekorzystnej sytuacji środowiskowej, a także dla osób pracujących w niebezpiecznych branżach.

Przeciwwskazania

Takie przeciwwskazania do przyjmowania leków Polysorb MP są odnotowane:

Skutki uboczne

Czasami możliwe jest wystąpienie działań niepożądanych podczas przyjmowania leku Polysorb MP:

W przypadku długotrwałego leczenia zaleca się pacjentom przyjmowanie preparatów wapniowych i multiwitamin w celu zapobiegania.

Instrukcja użytkowania Polysorb MP (metoda i dawkowanie)

Lek należy przyjmować doustnie, wyłącznie w postaci wodnej zawiesiny.

Dlatego instrukcje użytkowania Polysorb przewidują wstępne przygotowanie zawiesiny. Aby to zrobić, proszek należy wymieszać w ćwiartce lub połowie art. woda. Przed każdym przyjęciem należy przygotować świeżą zawiesinę. Pij lek 1 godzinę przed posiłkiem lub przyjmowaniem narkotyków.

Dorośli pacjenci dziennie przyjmują średnią dawkę 0,1-0,2 g na 1 kg masy ciała (6-12 g). Weź sorbent 3-4 razy dziennie. Najwyższa dopuszczalna dawka dla dorosłych pacjentów na dzień wynosi 0,33 g / kg.

W przypadku alergii pokarmowej lek przyjmuje się przed posiłkami lub podczas posiłków. Dawkę na dzień należy podzielić na trzy dawki. Jak przyjmować Polysorb na alergie i ile czasu zajmuje takie leczenie, zależy od ciężkości choroby. W przypadku ostrego zatrucia lek należy przyjmować 3-5 dni, z przewlekłym zatruciem, a także w przypadku alergii pokarmowych, Polysorb należy przyjmować przez 10-14 dni. Jeśli lekarz zaleci, po 2-3 tygodniach leczenie powtarza się.

W przypadku toksycznej infekcji lub ostrego zatrucia należy rozpocząć przyjmowanie leku po raz pierwszy po wystąpieniu objawów. Opłukać żołądek 0,5–1% zawiesiną leku Polysorb. Jeśli pacjent jest w ciężkim stanie, płukanie żołądka jest praktykowane pierwszego dnia. Dla dorosłych wskazana jest dawka 0,1-0,15 g / kg 2-3 r. w dzień.

W ostrych infekcjach jelitowych przyjmują Polysorb w pierwszych godzinach choroby w połączeniu z innymi lekami. Pierwszego dnia musisz pić narkotyki co godzinę przez pięć godzin w odstępie 1 godziny w dawce 0,2 g / kg. Drugiego dnia dawkę dzieli się na 4 dawki. Leczenie trwa 3-5 dni, jeśli to konieczne, kontynuuj przez kilka kolejnych dni.

W leczeniu wirusowego zapalenia wątroby lek stosuje się w złożonej terapii jako środek detoksykacji. Jak stosować lek jest określany przez lekarza, ale z reguły zwykłe dawki są przepisywane w pierwszych 10 dniach choroby.

W przewlekłej niewydolności nerek leki są przepisywane na 25-30 dni, dawka na dzień wynosi 0,15-0,2 g / kg. Takie kursy terapii można powtórzyć po 2-3 tygodniach.

Polysorb stosuje się w leczeniu zatrucia alkoholem, w którym to przypadku należy zażywać lek w dawce 0,2 g / kg / dobę., 5-10 dni. lub dowiedz się, jak pić sorbent od specjalisty.

W przypadku dermatoz Polysorb pije się przez 10-14 dni, z łuszczycą i egzemą - 2-3 tygodnie.

Instrukcje wskazują, że takie narzędzie jest uwzględnione w kompleksowym leczeniu obrzęku Quinckego, eozynofilii, ostrej pokrzywki, astmy oskrzelowej, kataru siennego. Sposób podawania i dawkę określa specjalista, ale z reguły przyjmują lek w dawce 0,2 g / kg, aż do wystąpienia efektu klinicznego.

W celu zapobiegania dawka Polysorb MP wynosi 0,1 g / kg, przebieg podawania wynosi 10-14 dni. Osobom z chorobami związanymi z rozwojem miażdżycy zaleca się przyjmowanie takiej dziennej dawki przez 1 do 1,5 miesiąca. Przebieg zapobiegania można powtórzyć po 1-1,5 miesiąca.

Instrukcje użytkowania dla dzieci

Dawka dla dzieci jest obliczana w zależności od wagi dziecka. Przy wadze do 10 kg przepisuje się 0,5–1,5 łyżeczki. proszek dziennie, rozcieńczony w 30-50 ml wody. W przypadku dziecka o wadze 11-20 kg jedną łyżeczkę należy rozcieńczyć. fundusze w 50–70 wodzie. Z pacjentem o wadze 21-30 kg - 1 łyżeczka. ze wzgórzem hodowanym w wodzie 50–70. O masie 31–40 kg 2 łyżeczki. należy rozcieńczyć w 70-100 ml wody. U pacjenta ważącego 41–60 kg 1 pełne ul. l weź 100 ml wody. Jeśli waga przekracza 60 kg, to 1-2 łyżki stołowe. l sorbent jest hodowany w 100-150 wodzie.

Trądzik polisorb

Recenzje wskazują, że stosowanie tego leku w leczeniu trądziku jest możliwe zarówno doustnie, jak i jako maska ​​na twarz. Maskę z Polysorb na trądzik przygotowuje się w następujący sposób: musisz rozcieńczyć produkt do konsystencji śmietany, a następnie nałożyć go w miejsca dotknięte trądzikiem przez 10-15 minut. Obszar w pobliżu oczu i ust należy pozostawić czysty. Następnie maskę zmywa się, nakłada krem. Przećwicz taką procedurę 1-2 r. w tygodniu. Jeśli skóra pacjenta jest sucha, maska ​​może być wykonana nie częściej niż raz na 10 dni. Po przerwie przez 1 tydzień. maski można powtarzać.

Jak wziąć Polysorb na trądzik wewnątrz, należy zapytać specjalistę. Z reguły jest to dawka 3 g dziennie, podzielona przez 3 razy. Zabieg trwa do 3 tygodni..

Sposób przyjmowania tego leku w celu oczyszczenia organizmu zależy również od stanu pacjenta..

Przedawkować

Nie zarejestrowano danych dotyczących przedawkowania leku.

Interakcja

Przy jednoczesnym stosowaniu innych leków Polysorb MP może zmniejszać ich skuteczność.

Jeśli lek przyjmuje się z kwasem acetylosalicylowym, obserwuje się intensyfikację procesu dezagregacji. Aktywowane jest również działanie kwasu nikotynowego i symwastatyny..

Warunki sprzedaży

Polysorb MP można kupić bez recepty.

Warunki przechowywania

Proszek Polysorb MP można przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 25 ° C. Po otwarciu opakowania przechowuj je szczelnie zamknięte. Gotowe zawieszenie można przechowywać nie dłużej niż dwa dni.

Okres ważności

Możesz przechowywać Polysorb MP 5 lat.

Specjalne instrukcje

Zabrania się kategorycznie przyjmowania suchego proszku do środka. Zalecenia instrukcji, jak hodować Polysorb MP dla dorosłych i dzieci, powinny być jasno określone.

Jeśli lek jest stosowany przez długi czas, pacjent może doświadczyć naruszenia wchłaniania wapnia i witamin.

Proszek można stosować zewnętrznie w kompleksowym leczeniu owrzodzeń troficznych, oparzeń, ropnych ran.

Według Wikipedii, maska ​​z Polysorb służy do zwalczania trądziku.

Udostępnij to

Ten produkt nie jest dostępny do dostarczenia do twojego regionu.

Oszczędzasz 334 ₽

podziękować!

Zawsze staramy się jak najlepiej zadowolić naszych klientów najlepszymi cenami..

Pozdrawiam, sklep online Wildberries.

Dodano do listy oczekujących

Dowiedz się o przyjęciu

Wkrótce

Kompozycja

Opis

Skład krzemu to dwutlenek koloidalny, kwas bursztynowy. Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej. BAA „Polysorb PLUS” ma na celu zwiększenie wydajności i odporności na stres, wzmocnienie odporności, zwiększenie aktywności umysłowej i fizycznej. Lek przyspiesza metabolizm i „budzi” metabolizm, przyczyniając się w ten sposób do utraty wagi. Pracując przez jelita, Polysorb PLUS pomaga również rozwiązywać problemy skórne, takie jak trądzik i różnego rodzaju wysypki. Wielofunkcyjny efekt leku wynika z obecności w nim dwutlenku krzemu i kwasu bursztynowego. W połączeniu wielokrotnie zwiększają skuteczność leku. Pierwszy zbiera szkodliwe substancje, toksyny i usuwa je z organizmu, jednocześnie kwas bursztynowy odmładza komórki i wspomaga produkcję energii. Wystarczy 7-10 dni, aby oczyścić ciało. Dodatkowe kategorie: dla tolerancji na stres, metabolizmu, do kontroli masy ciała, dla jelit, dla odporności, dla kobiet.

Informacje o specyfikacjach technicznych, zakresie dostawy, kraju produkcji i wyglądzie towarów mają wyłącznie charakter informacyjny i są oparte na najnowszych dostępnych informacjach producenta

podziękować!

Zawsze staramy się jak najlepiej zadowolić naszych klientów najlepszymi cenami..

Recenzje Polysorb

Dzień dobry. Rano, bo całą noc ścigała mnie biegunka i wymioty, a dokładniej od 00:00 do wpół do piątej rano. Polysorb pomógł zatrzymać cały proces. Dziękuję bardzo. / 13 czerwca 2017 r

Świetny narkotyk! Zatrute źle ((((pomógł 100% / 12 czerwca 2017 r

Pierwszy. kiedy go nabyłem, przyznaję, że nie wierzyłem, że to taki cud! Moja córka została otruta i natychmiast zaczęła podawać polisorb, oznaki zatrucia i wymioty zniknęły natychmiast, a 3-go dnia wszystko zniknęło. Specjalne podziękowania dla twojej witryny, otrzymałem konsultację bardzo szybko i na czas) Dzisiaj postanowiłem wypróbować maskę z polisorbem i jest bardzo szczęśliwy, nie ma śladów zaskórników, jest odświeżony wygląd i matowanie, po prostu SUPER! / 12 maja 2017 r

Polysorb jest po prostu super! Mam dziedziczne zapalenie skóry, a w okresie zaostrzenia pomaga mi bardziej niż kiedykolwiek. / 04 maja 2017 r

Z atopowym zapaleniem skóry pomogło dziecku 2 miesiące / 28 kwietnia 2017 r

Analiza recenzji dla Polysorb

Polysorb długo i mocno wkroczył w życie wielu ludzi jako skuteczny enterosorbent. „Karetka” na zatrucie, rotawirusy, zatrucie alkoholem i trądzik, ratowanie zapalenia skóry u niemowląt, panaceum na toksyny i trucizny - pacjenci nagradzają takie epitetyty lekiem. Aby się upewnić, wystarczy wypolerować opinie o Polysorb w dowolnej wyszukiwarce, co zrobiliśmy dla naszych czytelników.

Z zatruciem i rotawirusami

Najczęściej Polysorb jest przepisywany właśnie na zatrucie i wirusy wpływające na układ trawienny, ponieważ sorbent jest w stanie szybko zatrzymać biegunkę i wymioty. Recenzje na stronie internetowej leku http://www.polisorb.com/en/otzyvy/ są pozytywne:

• „Polysorb to łatwe do znalezienia. Syn jest chory, rotowirus. tak znane i rozpowszechnione w dzisiejszych czasach. W ciągu dwóch dni dziecko wstało. ”

• „Wzięła Polysorb za zatrucia. Warunkiem było straszne mdłości. Polysorb kupiłem na własną rękę. Nie pamiętam, ile razy dziennie piłem, ale następnego dnia czułem się znacznie lepiej, a następnego dnia czułem się bardzo dobrze ”

Lista jest imponująca, ani jednego negatywnego komunikatu. Czy to możliwe, czy jest to dobrze przemyślany PR? Warto spojrzeć na inne strony, na przykład na Irecomend.ru:

• „Dla dorosłych jest bardzo wiele narkotyków, ale dla dzieci pod tym względem nie będziesz szczególnie rozproszony. Dawałem smekty lub aktywowany węgiel drzewny, ale teraz, aby znormalizować jelita, hoduję i daję Polysorb. Czasami jedno, dwa przyjęcia wystarczą, aby przejść wszystkie objawy, a stolec poprawi się. ”

- pozytywny szczegółowy przegląd ma jednak również krytykę:

• „Dla mnie osobiście niewygodny schemat przyjmowania leku.
Codziennie jest bardzo męczące, aby pamiętać, że 1-1,5 godziny przed posiłkiem lub po nim musisz pić lek trzy razy dziennie, więc osobiście piję ostatnią dawkę wieczorem ”.

Krytyczne uwagi są dość istotne, aby naprawdę uzyskać najlepszy efekt, lek należy wziąć zgodnie z harmonogramem. Instrukcje użytkowania zawierają szczegółowy schemat dawkowania, ale nic strasznego po zmianie harmonogramu nie nastąpi. Zaparcia są często spowodowane brakiem płynu, dlatego przy stosowaniu sorbentu konieczne jest znaczne zwiększenie ilości wody pitnej.

Co więcej, lek doskonale radzi sobie z głównym zadaniem: pacjenci zauważają szybką poprawę stanu wirusów, zatrucia i prawie każdej choroby zakaźnej. Interesujące jest to, że po raz pierwszy lekarz zalecił ten lek po raz pierwszy, co niewątpliwie zwiększa wiarygodność Polysorb wśród pacjentów.

Kac

Każdy ma do czynienia z kacem: nie własnym - a więc nieznajomym. Jest to szczególnie obraźliwe, gdy jednego z krewnych dręczy obrzydliwe objawy, połyka analgię, co w tej sytuacji jest bezużyteczne, i prosi o ściślejsze zasłonięcie. Jednocześnie nie jest zaskakujące, że objawy kaca powodują tyle cierpienia. W końcu zatrucie to kolejna opcja zatrucia, a węgiel drzewny znany wszystkim radzi sobie z zadaniem dość przeciętnie. Ale instrukcje korzystania z Polysorb zawierają osobny plan leczenia kaca, a opinie na temat wyników na stronie są pozytywne:

• „Super, sam próbowałem po raz pierwszy po zatruciu alkoholem. Teraz karetka na wszystkie okazje, biegunka, zatrucie i dyskomfort w żołądku ”

• „Czułem się źle po kacu, byłem bardzo chory. Przyjaciel zaproponował, że wypije Polysorb. Całkowicie usunąłem wszystkie objawy ”.

Tradycyjnie pozytywne recenzje ze strony internetowej leku już budzą zaufanie, ale może na innych stronach zauważają wady?

• „Impreza firmowa mojego męża w Nowym Roku zakończyła się sukcesem, a następnego dnia wystąpiły nieprzyjemne konsekwencje w postaci zespołu kaca. Opisanie tego stanu nie ma sensu, myślę, że wiele osób już wie, co to jest. Ale Polysorb musi uratować męża i doprowadzić go do uczuć.
Teraz, w przypadku jakiegokolwiek zatrucia, pyta mnie: „A gdzie jest ten duży słoik z białym proszkiem?” - Irecomend.ru

• „Smak jest nieprzyjemny” - zauważa inny użytkownik Irecomend.ru, jednak efekt Polysorb nie kwestionuje

• „Polysorb nie tylko zmniejsza kaca, ten lek ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie jelit i żołądka, przekonałem się z własnego doświadczenia, że ​​przy ciężkim zatruciu Polysorb jest po prostu niezastąpiony”. - Woman.ru

Cóż, wszystkie recenzje są pozytywne, więc możesz bezpiecznie nazwać Polysorb najsilniejszym sorbentem przeciw kacowi. Skuteczność Polysorb w walce z zatruciem alkoholem jest tak wysoka, że ​​zaproponowano nawet jego proaktywne stosowanie w celu zmniejszenia szkód dla organizmu i przyspieszenia eliminacji toksyn. Schemat jest w pełni podany w instrukcjach przedstawionych na stronie.

zdrowie i piękno

Chociaż zwykle mówi się o Polysorb MP jako leku terapeutycznym, często stosuje się go jako suplement diety i kosmetyk, ponieważ lek jest neutralny, usuwa toksyny i dobrze marnuje się z organizmu, a po zastosowaniu zewnętrznym delikatnie oczyszcza skórę jak błony śluzowe. Polysorb nie pozostawia plam i zaczerwienień, wraz z zanieczyszczeniami, usuwa się nadmiar sebum, tłuste liście połysku, skóra staje się matowa, gładka. Co ciekawe, recenzje na stronie internetowej leku są bardziej skoncentrowane na środku, a składnik kosmetyczny jest bardziej interesujący dla użytkowników innych zasobów.

• „Zażyłem to również w celu zmniejszenia masy ciała, w wyniku czego otrzymałem nie tylko zmniejszenie masy ciała, ale także poprawę skóry, nawet nie spodziewałem się takiego efektu, na stronie znalazłem również, że można wykonać maseczki do twarzy. Aby oczyścić skórę i wyeliminować tłusty połysk możesz robić maski z Polysorb 1-2 razy w tygodniu »© Woman.ru

• „A kosmetyczka wyznaczyła dla mnie Polysorb. Miałem problemy z wysypką na twarzy, lek pomógł mi, trądzik stopniowo zanikał. Polecam tym, którzy mają problem ze skórą, nie zaszkodzi! ”© Woman.ru

• A Polysorb pomógł mi poradzić sobie z trądzikiem na mojej twarzy. Robiła maski przez 20 minut przed snem, trzy razy w tygodniu, przez cały kurs (dwa tygodnie), a trądzik zniknął. - http://irecommend.ru

• „Jeśli skóra dłoni lub ciała jest zasłonięta niewyraźnymi czerwonymi plamami, możesz wypić Polysorb. Może być również formą alergii pokarmowej, a biały proszek szybko to naprawi. ” - http://irecommend.ru

• „Maska polisorbowa pomaga wchłonąć nadmiar tłustej skóry, ale elementy trądziku wspinają się z nową energią. Warto zadbać o normalne leczenie i udać się do lekarzy, zamiast spieszyć się, aby zrobić maski z produktów, które nie są do tego przeznaczone ”. - http://irecommend.ru.

Rzeczywiście, Polysorb oczyszcza skórę, ale nie leczy przyczyny, więc jeśli problem nie dotyczy zanieczyszczeń, nie da się zrobić z jednym sorbentem. Dlatego przed przystąpieniem do zabiegów kosmetycznych warto sprawdzić zdrowie.

Odchudzanie

Pozytywne i spokojne podejście do ciała przy każdej wadze pozwala oszczędzić nerwy i jest najbardziej rozsądnym podejściem do ciała. Zdarza się jednak, że utrata masy ciała jest niezbędna ze względów medycznych, a częściej po prostu chce wyglądać inaczej. Ale nadal nie chcę spędzać czasu na sporcie i tworzeniu super-właściwego menu.

I wtedy na ratunek przyjdzie Polysorb, tracąc na wadze, o którym nie jest nawet mitem, ale po prostu efektem ubocznym oczyszczenia. Recenzje na temat Polysorb na stronie wskazują wspaniałe wyniki i naprawdę pojawiają się, jeśli wyznaczysz sobie cel. Jednak opinie o odchudzaniu bez widocznego wysiłku są znacznie bardziej interesujące.

• „Brawo, schudłem, mój wynik to minus 6,3 kg! To marzenie każdej kobiety, która nie robi nic, aby schudnąć. ” - http://irecommend.ru

• „To wszystko, pięć dni, a ja znów jestem mężczyzną, nawet żołądek jest podciągnięty i przykleja się do miejsca, w którym powinien być, i nie zwisa o kilka centymetrów, jak worek ziemniaków”. http://irecommend.ru

• „Biorę Polysorb, aby oczyścić ciało, więc nawet jeśli jem bardzo kaloryczne potrawy, waga nie przybiera na wadze”. Woman.ru

Zobacz także recenzję wideo:

Takie recenzje faktycznie sprawiają, że wierzysz w cuda, ale istota jest inna. Polysorb reguluje perystaltykę, a strawione jedzenie jest wydalane szybciej. Podczas sorbentu musisz pić więcej wody, a apetyt pojawia się rzadziej, a mniej je się, więc nawet wysokokaloryczne potrawy nie wpływają zbytnio na wagę.

Oczywiście nadal istnieje motywacja - kiedy wynik jest oczywisty, znacznie łatwiej jest ograniczyć się do bycia słodkim i poruszać się bardziej aktywnie, zwłaszcza, że ​​dzięki Polysorb metabolizm jest przyspieszony i pojawia się znacznie więcej energii. Rezultatem jest większy ruch - szybsza utrata masy ciała.

Wniosek

Jeśli zdecydujesz się na zakup Polysorb, recenzje warto przeczytać nie tylko na oficjalnej stronie internetowej. Na przykład Irecomend zawiera również negatywne opisy smaku, konsystencji, negatywne wyniki odbioru - informacje niezbędne do obiektywnego wyboru leku. Recenzje na temat Polysorb MP są pisane przede wszystkim przez tych, którzy go wzięli, a szczegółowy opis pozwala z grubsza wyobrazić sobie, jak będzie działać lek, formułować oczekiwania, eliminować błędy.

Czytanie recenzji na różnych stronach eliminuje oszustwa przy użyciu fałszywych recenzji, a informacje uzyskane w ten sposób są bardziej odpowiednie. A najważniejszym plusem jest to, że możesz zadawać autorowi recenzji pytania wyjaśniające, aby upewnić się, że sorbent jest potrzebny.

Ogromnym minusem recenzji w sieci jest anonimowość i niemożność postawienia przed wymiarem sprawiedliwości. Osoba nie może zagwarantować, że wpływ Polysorb na innych będzie dokładnie taki sam, zwłaszcza że te same problemy często towarzyszą zupełnie innym chorobom. W niektórych przypadkach przyjmowanie losowo sorbentu może być niebezpieczne.

I dlatego każdy, kto zdecyduje się udostępnić informacje o przyjmowanych przez siebie lekach, jest zobowiązany do wyjaśnienia, że ​​przed ich zażyciem powinien skonsultować się z lekarzem i wykonać testy, a także dokładnie przeczytać instrukcję użytkowania, zwłaszcza rozdział „Przeciwwskazania”.

Recenzje Polysorb

Lek ma działanie detoksykujące, adaptogenne, adsorbujące. Nazwa łacińska: Polisorb MP. Producent: Polysorb (Rosja).

Lekarze o Polysorb: jak przyjmować, w celu zmniejszenia masy ciała, Polysorb dla dzieci w czasie ciąży.

Substancja czynna: koloidalny dwutlenek krzemu

Recenzje lekarzy Polysorb

Wszyscy lekarze są ekspertami naszego serwisu. Lekarze sprawdzili dokumenty.

Dobry adsorbent

Lek dobrze znany i szeroko stosowany w domowej praktyce medycznej. Wiąże i usuwa toksyny, alergeny, endotoksyny, produkty toksyczne i tak dalej z organizmu. Praktycznie nie jest wchłaniany z jelita, dlatego można go stosować w wielu gałęziach medycyny.

Ale ponieważ lek jest domowy, nie przeprowadzono pełnych badań nad jego stosowaniem. Dlatego nie zalecam stosowania Polysorb w praktyce pediatrycznej, pomimo informacji zawartych w adnotacji do leku, że można go stosować u dzieci w wieku powyżej jednego roku. Polysorb może również przyczyniać się do powstawania czopów kałowych, co prowadzi do bolesnych wypróżnień, co nie jest dopuszczalne u dzieci. Dzieci mają bezpieczniejsze adsorbenty do użytku..

Ze względu na brak pełnoprawnych badań Polysorb jest przeciwwskazany u kobiet w ciąży i karmiących piersią..

Lek ma funkcje w użyciu, dlatego może go przepisać tylko lekarz stacjonarny.

Polysorb - wysoka zdolność sorpcyjna chroniąca zdrowie dzieci

Polysorb jest jednym z najbardziej adsorbowanych na rynku farmaceutycznym..

Znam Polysorb od dawna, zawsze przepisuję go na zespół ciężkiego zatrucia różnego pochodzenia, na infekcje jelitowe z towarzyszącą biegunką, a także na biegunkę niezakaźną i objawy alergii pokarmowych i lekowych.

Zauważyłem pozytywny efekt przepisując Polysorb w ramach kompleksowej terapii u noworodków z przedłużonym zespołem żółtaczkowym, a także u dzieci z długotrwałym zatruciem z powodu przewlekłej niewydolności nerek.

Ważną i kluczową kwestią jest prawidłowe dawkowanie leku. Ponieważ Jest wytwarzany w postaci proszku do przygotowania zawiesiny; istnieje ryzyko jego nieprawidłowego rozcieńczenia. Dlatego, gdy jest to przepisane, zawsze omawiana jest ilość suchej masy (łyżki o różnych objętościach, ponadto bardzo ważny jest preparat „ze zjeżdżalnią” lub bez niego) oraz ilość wody na rozcieńczenie.

Biorąc pod uwagę, że jest to sorbent, przez długi czas (w przypadku alergii lub przewlekłych zatruć) istnieje ryzyko wystąpienia niedoborów hipo- i witamin oraz hipokalcemii. Przy długotrwałym stosowaniu Polysorb, począwszy od 14 dnia podawania, zawsze przepisuję multiwitaminy (z wapniem).

Jednym słowem, Polysorb jest jednym z najlepszych przedstawicieli swojej grupy rolniczej. Jest łatwy w użyciu, ma wysoką wydajność i udowodnione bezpieczeństwo w wielu badaniach klinicznych..

Polysorb jest unikalnym lekiem, sorbentem do zatrucia

Polysorb to lek z grupy sorbentów, który zawiera proszek, dwutlenek krzemu. Jest dostępny w postaci proszku do sporządzania roztworu, zawiesiny i jest bardzo bezpieczny w użyciu i wygodny w użyciu. Jest często stosowany jako skuteczny lek na zatrucie różnych etiologii (leki, żywność), infekcje jelitowe, wymioty, biegunka, alergie, infekcje toksyczne i przypadki profilaktyczne..

Szczególnie godne uwagi jest podawanie tego leku kobietom w ciąży. W tej chwili jest bezpieczny i skuteczny i nie wpływa niekorzystnie na ciążę. Jest stosowany od pierwszego trymestru ciąży, a zwłaszcza u kobiet z wczesną toksycznością. Z objawami, takimi jak powtarzające się wymioty, nudności, osłabienie. Od pierwszych dni przyjmowania kobiety w ciąży ulegają poprawie; nudności i wymioty praktycznie znikają. Ponadto jego stosowanie jest uzasadnione u kobiet w ciąży z ciężkimi objawami alergii - swędzenie, kichanie, łzawienie oraz zatrucie lub infekcje jelitowe.

Polysorb przyjmuje się 3-4 razy dziennie, w tym celu przygotowuje się roztwór składający się z 1 łyżki proszku na pół szklanki wody w temperaturze pokojowej. Czas przyjmowania zależy od kliniki choroby i nasilenia objawów, zwykle 3-14 dni, jest dobrze tolerowany i nie powoduje znaczących skutków ubocznych..

Wady tego leku obejmują jego zdolność do wywoływania zaparć, więc długotrwałe stosowanie nie jest zalecane. Ważne jest również, aby rozważyć jego spożycie godzinę po jedzeniu, ponieważ oprócz toksyn i szkodliwych substancji z organizmu usuwa również wszystkie składniki odżywcze i witaminy.

Polysorb jest doskonałym i niezbędnym narzędziem w leczeniu zatruć o różnej etiologii. Ponieważ jest bezpieczny, bardzo skuteczny, po zastosowaniu daje szybki wynik i przystępną kategorię cenową..

Polisorb MP

Substancja aktywna

Grupa farmakologiczna

Klasyfikacja nosologiczna (ICD-10)

Kompozycja

Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej1 g
substancja aktywna:
dwutlenek krzemu koloidalny1 g

Opis postaci dawkowania

Jasny biały lub biały z niebieskawym odcieniem, bezwonny. Po zmieszaniu z wodą tworzy zawiesinę.

efekt farmakologiczny

Farmakodynamika

Polysorb MP - nieorganiczny, nieselektywny, wielofunkcyjny enterosorbent na bazie silnie zdyspergowanej krzemionki o wielkości cząstek do 0,09 mm, o wzorze chemicznym SiO2). Powierzchnia właściwa leku wynosi około 300 m2 / g. Zdolność adsorpcji leku przy wewnętrznym zastosowaniu co najmniej 220 mg / g.

Polysorb MP ma wyraźne właściwości sorpcyjne i detoksykacyjne. W przewodzie pokarmowym lek wiąże i usuwa endogenne i egzogenne substancje toksyczne różnego rodzaju, bakterie chorobotwórcze i toksyny bakteryjne, antygeny, alergeny pokarmowe, leki i trucizny, sole metali ciężkich, radionuklidy, alkohol.

Polysorb MP sorbuje również niektóre produkty metaboliczne organizmu, w tym nadmiar kompleksów bilirubiny, mocznika, cholesterolu i lipidów, a także metabolitów odpowiedzialnych za rozwój zatrucia endogennego.

Farmakokinetyka

Polysorb MP nie jest trawiony ani wchłaniany w przewodzie pokarmowym i wydalany w niezmienionej postaci.

Wskazania leku Polysorb MP

ostre i przewlekłe zatrucie różnego pochodzenia u dorosłych i dzieci;

ostre infekcje jelitowe dowolnego pochodzenia, w tym choroby przenoszone przez żywność, a także zespół biegunki pochodzenia niezakaźnego, dysbioza (w ramach kompleksowej terapii);

choroby ropno-septyczne, którym towarzyszy silne zatrucie;

ostre zatrucie silnymi i toksycznymi substancjami, w tym narkotyki i alkohol, alkaloidy, sole metali ciężkich;

alergie na żywność i leki;

hiperbilirubinemia (wirusowe zapalenie wątroby i inna żółtaczka) i hiperazotemia (przewlekła niewydolność nerek);

mieszkańcy niekorzystnych ekologicznie regionów i pracownicy niebezpiecznych branż w celu zapobiegania.

Przeciwwskazania

wrzód trawienny żołądka i dwunastnicy w ostrej fazie;

krwawienie z przewodu pokarmowego;

indywidualna nietolerancja leku.

Ciąża i laktacja

Stosowanie leku Polysorb MP podczas ciąży i karmienia piersią nie jest przeciwwskazane.

Skutki uboczne

Rzadko - reakcje alergiczne, niestrawność, zaparcia.

Przy przedłużonym, ponad 14 dniach przyjmowania leku Polysorb MP, możliwe jest naruszenie wchłaniania witamin, wapnia, w związku z którym zalecane jest profilaktyczne podawanie preparatów multiwitaminowych, wapń.

Interakcja

Możliwe jest zmniejszenie efektu terapeutycznego leków przyjmowanych jednocześnie w środku.

Dawkowanie i sposób podawania

Wewnątrz, tylko w postaci wodnej zawiesiny.

Aby uzyskać zawiesinę, wymaganą ilość leku dokładnie miesza się z 1 / 4–1 / 2 szklankami wody. Zaleca się przygotowanie świeżej zawiesiny przed każdą dawką i wypicie 1 godzinę przed jedzeniem lub przyjmowaniem innych leków.

Średnia dzienna dawka dla dorosłych wynosi 0,1-0,2 g / kg (6-12 g).

Częstotliwość odbioru - 3-4 razy dziennie.

Maksymalna dawka dobowa u dorosłych wynosi 0,33 g / kg (20 g).

Dawka dla dzieci jest obliczana w zależności od masy ciała (patrz tabela).

Waga pacjenta, kgDawkowanieObjętość wody, ml
do 100,5–1,5 łyżeczki na dzień30–50
11–201 łyżeczka bez zjeżdżalni na 1 odbiór30–50
21–301 łyżeczka ze zjeżdżalnią na 1 odbiór50–70
31–402 łyżeczki ze zjeżdżalnią na 1 odbiór70–100
41–601 łyżka stołowa ze zjeżdżalnią na 1 odbiórsto
ponad 601-2 łyżki ze zjeżdżalnią na 1 odbiór100–150

1 łyżeczka ze szkiełkiem - 1 g leku; 1 łyżka stołowa ze zjeżdżalnią - 2,5–3 g leku.

W przypadku alergii pokarmowych lek należy przyjmować bezpośrednio przed posiłkami, dzienną dawkę leku dzieli się na 3 dawki w ciągu dnia.

Czas trwania leczenia zależy od rozpoznania i ciężkości choroby. Przebieg leczenia ostrego zatrucia trwa 3-5 dni; z chorobami alergicznymi i przewlekłymi zatruciami - do 10-14 dni. Powtarzane cykle leczenia są możliwe po 2-3 tygodniach, na zalecenie lekarza.

Funkcje stosowania leku Polysorb MP w różnych chorobach

Infekcje przenoszone przez żywność i ostre zatrucie. Zaleca się rozpoczęcie leczenia płukaniem żołądka z 0,5–1% zawiesiną Polysorb MP. W ciężkim zatruciu pierwszego dnia płukanie żołądka przeprowadza się przez sondę co 4-6 godzin, a następnie lek podaje się doustnie. Pojedyncza dawka u dorosłych może wynosić 0,1-0,15 g / kg 2-3 razy dziennie.

Ostre infekcje jelitowe. Zaleca się rozpoczęcie leczenia Polysorb MP w pierwszych godzinach lub dniach choroby w połączeniu z innymi metodami leczenia.

Pierwszego dnia leczenia dzienną dawkę podaje się przez 5 godzin w odstępach 1 godziny między dawkami.

W drugim dniu leczenia dzienną dawkę podaje się w 4 dawkach w ciągu dnia. Czas trwania leczenia wynosi 3-5 dni.

Leczenie wirusowego zapalenia wątroby. W kompleksowej terapii wirusowego zapalenia wątroby Polysorb MP stosuje się jako środek detoksykujący w zwykłych dawkach w ciągu pierwszych 7-10 dni choroby.

Choroby alergiczne W ostrych reakcjach alergicznych pochodzenia lekowego lub pokarmowego zaleca się wstępne mycie żołądka i jelit 0,5–1% zawiesiną leku Polysorb MP. Następnie lek przyjmuje się w normalnych dawkach, aż do wystąpienia efektu klinicznego. W przypadku przewlekłych alergii pokarmowych zaleca się kursy trwające 7-10-15 dni, lek przyjmuje się bezpośrednio przed posiłkami.

Podobne kursy są wskazane w przypadku ostrej nawracającej pokrzywki i obrzęku Quinckego, eozynofilii, w przeddzień i na tle zaostrzenia pyłkowicy i innych atopii.

Przewlekłą niewydolność nerek. Stosuj kursy leku Polysorb MP w dziennej dawce 0,15-0,2 g / kg przez 25-30 dni w odstępie 2-3 tygodni.

Przedawkować

Nie zidentyfikowano przypadków przedawkowania podczas stosowania leku Polysorb MP w zalecanych dawkach terapeutycznych.

Specjalne instrukcje

Wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów i mechanizmów. Brak wpływu Polysorb MP na zdolność prowadzenia pojazdów lub innych potencjalnie niebezpiecznych mechanizmów.

Formularz zwolnienia

Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej.

Przy 1/2/3/6/10/12 gw jednorazowych workach papieru etykietowego z warstwą termiczną. 50 g w podwójnych paczkach PE. Etykieta jest umieszczana w wewnętrznej przestrzeni opakowania tekstem skierowanym na zewnątrz. W przypadku toreb jednorazowych tekst etykiety jest nakładany bezpośrednio na opakowanie podstawowe..

Przez 1/2/3/4/5/10/30/50/100 pak. worek jednorazowy lub 50 g jest pakowany w paczkę tektury. Dozwolone jest umieszczanie toreb jednorazowych bezpośrednio w opakowaniach zbiorczych.

W dniu 12/15/20/25/30/35/40/45/50 gw puszkach z polistyrenu, PE lub PET, zakorkowanych pokrywkami z podobnych materiałów z kontrolą pierwszego otwarcia. Etykieta wykonana z etykiety lub papieru do pisania lub samoprzylepna etykieta z papieru lub folii jest przyklejona do słoika i umieszczona w pakiecie tektury. Lub złożona etykieta wykonana z papieru lub folii jest przyklejona do słoika, którego tylko część jest przymocowana do słoika za pomocą specjalnej taśmy samoprzylepnej, która umożliwia jego podniesienie. Puszki ze złożonymi etykietami są pakowane w folię termokurczliwą od 3 do 15 sztuk.

Dla szpitali: 5/10 kg każdy w podwójnych workach PE. Etykieta jest umieszczana w wewnętrznej przestrzeni opakowania tekstem skierowanym na zewnątrz..

Producent

Nazwy i adresy miejsc produkcji producenta produktu leczniczego: Polisorb JSC

456652, Rosja, obwód czelabiński, Kopeisk, ul. Tomskaya, 2.

456652, Rosja, obwód czelabiński, Kopeisk, ul. Tomskaya, 14 lat.

Telefon / faks: (351) 778-51-26.

Nazwa, adres organizacji upoważnionej przez posiadacza lub właściciela dowodu rejestracyjnego produktu leczniczego do użytku medycznego do przyjmowania roszczeń od konsumenta: JSC Polysorb, Rosja.

Warunki wakacji w aptece

Warunki przechowywania leku Polysorb MP

Trzymać z dala od dzieci.

Okres ważności leku Polysorb MP

Nie używać po upływie daty ważności podanej na opakowaniu.

Polysorb MP: od czego pomaga ten lek, stosowany do odchudzania, recenzje

Nie tak dawno temu w aptekach pojawił się nowy enterosorbent - sproszkowany lek Polysorb. Potem wydawało się, że pośród olbrzymiej konkurencji byłby zagubiony i nie mógł znieść porównania z takimi „wielorybami” w tej niszy, jak węgiel aktywowany lub Enterosgel. Ale w 2019 roku firma, która je produkuje, skończyła 20 lat, a popyt tylko rośnie.
Według badań wielu kupujących używa go nie jako leku na zatrucie, ale na odchudzanie i oczyszczanie organizmu. Okazało się, że informacje podane przez producentów w reklamie zostały potwierdzone zarówno naukowo, jak i w praktyce: właściwości adsorpcyjne Polysorb są znacznie lepsze niż jego odpowiedniki. Dlatego warto nauczyć się wszystkich niuansów pozbywania się toksyn i toksyn za jego pomocą..

Skład i forma wydania

Lek składa się z koloidalnego dwutlenku krzemu. Polysorb MP jest dostępny w postaci proszku do produkcji zawiesiny doustnej. Jest to bezwonny, amorficzny proszek w kolorze białym lub z dodatkiem niebieskiego odcienia.

Po połączeniu i dokładnym wymieszaniu proszku i wody powstaje zawiesina.

Lek jest dostępny w opakowaniach umieszczonych w tekturowym opakowaniu lub w puszkach z polietylenu lub polistyrenu.

Jak działa Polysorb

Polysorb służy do oczyszczania ciała. Zgodnie z mechanizmem działania - enterosorbent. Można to porównać z przestarzałym węglem aktywowanym lekiem. Polysorb działa znacznie wydajniej i szybciej: za pomocą jednej dużej łyżki leku możesz zastąpić słoik przestarzałych tabletek. Stosowany w postaci płynnej jest znacznie przeciwny stosowaniu tabletek. Całkowicie otacza błonę śluzową przewodu pokarmowego, prawie nie ma przeciwwskazań i gwarantuje pozytywny wynik. Nie wchłaniany Nie należy przyjmować z innymi lekami o podobnym działaniu.

Jak wziąć tiosiarczan sodu, aby oczyścić organizm

Właściwości farmakologiczne

Oral Medical Polysorb to nieselektywny wielofunkcyjny nieorganiczny enterosorbent. Podstawą tego leku jest wysoce zdyspergowana krzemionka o wielkości cząstek do 0,09 mm. Wzór chemiczny aktywnego pierwiastka to SiO2. Zdolność sorpcyjna produktu przyjmowanego doustnie wynosi 300 m2 / g.

Lek ma działanie sorpcyjne i detoksykacyjne. Gdy przewód żołądkowo-jelitowy wchodzi do światła, substancja łączy egzogenne i endogenne toksyny i usuwa je z organizmu. Wraz z tym procesem narzędzie eliminuje bakterie chorobotwórcze, antygeny, toksyny bakteryjne, alergeny pokarmowe, sole metali ciężkich, radionuklidy, alkohol, trucizny i leki.

Ponadto składnik aktywny pochłania niektóre produkty metaboliczne i usuwa nadmiar metabolitów, bilirubinę, kompleksy lipidowe, mocznik, które zwiększają endogenną zatrucie.

Opis produktu

Ten lek pozwala usunąć toksyny i inne szkodliwe składniki z organizmu..

Możesz kupić lek w postaci proszku, aby uzyskać zawiesinę. Jest przeznaczony do podawania doustnego. Sprzedają produkt w plastikowych słoikach o pojemności 12, 25 i 50 g, a także w opakowaniach dawkowych 1 lub 3 g.

Mechanizm akcji

Polysorb odnosi się do sorbentów. Substancje czynne leku są w stanie wchłonąć cząsteczki gazów, par, płynów, gdy wchodzą z nimi w wiązania chemiczne. Lek aktywnie wiąże trucizny, toksyny, trujące składniki i alergeny, które przeniknęły do ​​ciała dziecka z zewnątrz..

Polysorb ma szerokie spektrum działania, dlatego lekarze często wybierają go do leczenia dzieci w każdym wieku. Lek jest w stanie usunąć toksyczne substancje z organizmu i wiązać toksyny, które przeniknęły z zewnątrz lub powstały w ciele.

Wskazania do stosowania

Konieczne jest przyjmowanie Polysorb w przypadkach:

  1. ostre infekcje jelitowe, w tym żywność;
  2. niezakaźna biegunka;
  3. zatrucie przewlekłego i ostrego typu u dzieci i dorosłych;
  4. dysbioza jako element złożonej terapii;
  5. alergie na leki i żywność;
  6. hiperazotemia i hiperbilirubinemia;
  7. ostre zatrucie truciznami i silnymi lekami;
  8. choroby ropno-septyczne, które charakteryzują się ciężkim zatruciem.

Polysorb MP jest wskazany do stosowania jako środek profilaktyczny dla mieszkańców obszarów niekorzystnych ekologicznie, a także dla osób zaangażowanych w szkodliwe przedsięwzięcia.

Co to jest Polysorb do oczyszczania ciała

Ten środek sorbentowy służy do zapewnienia natychmiastowej pomocy w zatruciu oraz w kompleksowym leczeniu różnych chorób. Aktywnym składnikiem Polysorb jest koloidalny dwutlenek krzemu. Ludzkie jelita przenikają naczynia krwionośne, dlatego toksyczne substancje, alergeny, które przenikają do organizmu, są wchłaniane do krwioobiegu. Następnie szkodliwe składniki osiadają na błonie śluzowej jelit, gdzie następuje ponowne wchłanianie. Aby zatrzymać ten niekończący się proces, musisz okresowo oczyszczać ciało sorbentem Polysorb.

Skutki uboczne

W przypadku niezgodności z dawką lub przyjmowania leku z przeciwwskazaniami do stosowania możliwe są następujące działania niepożądane:

  • zaparcia i niestrawność;
  • naruszenie wchłaniania witamin i wapnia podczas przyjmowania leku przez ponad dwa tygodnie;
  • Reakcja alergiczna.

Podczas długotrwałego leczenia Polysorb konieczne jest również przyjmowanie preparatów multiwitaminowych i wapniowych.

Lek należy do kategorii leków bez recepty i jest dostępny bezpłatnie w aptekach bez recepty. Polysorb można również tanio kupić w sklepie internetowym, wybierając odpowiednią formę wydania w katalogu i zamawiając dostawę do domu. Średni koszt funduszy w Moskwie:

Formularz zwolnieniaCena (ruble)
1 saszetka, 3 g49
Opakowanie zawiera 10 saszetek po 3 g320–350
Słoik, 12 g100–110
Słoik, 25 g180–200
Słoik, 50 g370–390

Polysorb MP dla dzieci

Dawkowanie dla dzieci zależy od masy ciała dziecka..

  1. Jeśli masa ciała jest mniejsza niż 10 kg, 0,5–1,5 łyżeczki. proszek dziennie rozcieńcza się w 30-50 ml wody.
  2. Jeśli dziecko waży 11–20 kg, jedną łyżeczkę produktu rozcieńcza się w 50–70 ml wody.
  3. Jeśli waga wynosi od 21 do 30 kg - dawka wynosi 1 łyżeczka. ze szkiełkiem rozpuszczonym w 50–70 ml wody.
  4. Przy wadze 31-40 kg konieczne jest hodowanie 2 łyżeczek. w 70-100 ml wody.
  5. Jeśli dana osoba waży od 41-60 kg, rozpuść 1 łyżkę. w 100 ml wody.
  6. Przy wadze większej niż 60 kg potrzebne są 1-2 łyżki stołowe. łyżki proszku rozcieńczone w 100-150 ml wody.

Rekomendacje

Oprócz dawek i czasu trwania kursu właściwe użycie Polysorb wymaga przestrzegania pewnych zasad. Dotyczą one właściwości przygotowania i przechowywania leku. Za ich pomocą możesz poprawić właściwości oczyszczające i uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji..

Co powinno być zrobione:

  1. Wykonaj badanie, aby upewnić się, że nie ma przeciwwskazań.
  2. Uzyskaj pozwolenie lekarza.
  3. Dokładnie przestudiuj instrukcję użycia, nie przekraczaj wskazanych dawek i postępuj zgodnie ze wszystkimi zaleceniami.
  4. Trzymaj słoik szczelnie zamknięty, poza zasięgiem światła. Optymalna temperatura - nie wyższa niż 25 ° С.
  5. Okres ważności - 5 lat..
  6. Jeśli worek proszku został otwarty, należy go natychmiast użyć; w przypadku kontaktu z tlenem właściwości adsorpcyjne są zmniejszone.
  7. Polysorb można rozcieńczać nie tylko w wodzie, ale także w dowolnej innej cieczy. Na przykład w soku, napoju owocowym lub wodzie mineralnej.
  8. Aby nie pomylić dawkowania, pamiętaj, że jedna łyżeczka „ze zjeżdżalnią” to tylko 1 g Polysorb, a jedna łyżka „ze zjeżdżalnią” to około 3 g.
  9. Aby przygotować zawiesinę, lepiej jest wziąć ciepłą niż zimną wodę..
  10. Nie trzeba wlewać proszku do wody: należy go powoli wlewać.
  11. Podczas połykania zawieszenia może wystąpić dyskomfort. Wstrzymaj oddech podczas połykania, aby je zminimalizować..
  12. Polysorb osłabia działanie niektórych leków, dlatego ich przyjmowanie podczas czyszczenia należy zawiesić lub przyjąć 2-3 godziny po nim.
  13. Pij jak najwięcej wody, aby zapobiec odwodnieniu.
  14. Jeśli zaczęły się zaparcia, nie jest to powód do odmowy czyszczenia. Są dwa sposoby, aby się ich pozbyć: zmniejszyć dawkę początkową i uwzględnić w diecie jak najwięcej błonnika.
  15. Aby uniknąć efektu uzależnienia, czas przyjęcia nie powinien przekraczać 2 tygodni.
  16. Jeśli wyniki Ci się nie podobają i masz pewność, że czyszczenie należy powtórzyć, wykonaj je nie wcześniej niż 2 tygodnie później.

Jak widać, kompetentne zastosowanie Polysorb nie jest tak trudnym zadaniem. Wszystkie zalecenia są wykonalne i nie wiążą się z dodatkowymi kosztami i kłopotami. Przy wielokrotnym stosowaniu leku wszystkie te punkty staną się nawykiem..

Specjalne instrukcje

Przed rozpoczęciem przyjmowania leku Polysorb MP należy wziąć pod uwagę następujące instrukcje:

  1. Suchego proszku nie wolno przyjmować doustnie.
  2. Przy długotrwałym stosowaniu Polysorb pacjent może doświadczyć naruszenia wchłaniania witamin i wapnia.
  3. Lek stosuje się zewnętrznie w ramach kompleksowej terapii ropnych ran, owrzodzeń troficznych i oparzeń.
  4. Aby zwalczyć trądzik, zrób maskę Polysorb.

Polysorb podczas ciąży

Prawie każda kobieta w ciąży skarży się na zatrucie, które jest spowodowane zatruciem organizmu toksycznymi substancjami powstającymi podczas rozwoju płodu. Przyjmowanie leku w tym momencie jest w pełni uzasadnione, ponieważ wiąże i wyświetla toksyny, które są przyczyną dobrego samopoczucia matki. Kobiety karmiące mogą również przyjmować Polysorb, a dawkę wybiera lekarz prowadzący. Korzyści z sorbentu podczas ciąży to:

  • eliminacja oznak zatrucia;
  • usuwanie alergenów pokarmowych i innych szkodliwych substancji z organizmu bez przenikania do krwiobiegu i bez powodowania zaburzeń mikroflory jelitowej;
  • zwiększenie odporności poprzez oczyszczenie przewodu pokarmowego i stymulowanie ich normalnego funkcjonowania;
  • zdolność do neutralizacji infekcji wirusowych przyjmowanych doustnie.

Polysorb MP na odchudzanie

Polysorb MP jest niezbędny, aby przywrócić normalne procesy trawienia i pozbyć się toksyn podczas odchudzania. Jednak schudnięcie przy użyciu samego Polysorb nie wystarczy. Konieczne jest również prowadzenie zdrowego stylu życia, prawidłowe odżywianie, wykonywanie odpowiednich ćwiczeń fizycznych.

Utrata dodatkowych kilogramów dzięki Polysorbowi może być, dzięki jego zdolności do normalizacji trawienia. Aby schudnąć należy wziąć 2 łyżeczki. fundusze 2 razy dziennie przez 14 dni.

Jak przyjmować lek Polysorb

Istnieje wiele sposobów użycia Polysorb do oczyszczenia organizmu. Aby wesprzeć zdrowie, zaleca się pełne oczyszczanie lekiem co sześć miesięcy. Okres leczenia wynosi około tygodnia.

Ważny! Leku nie należy stosować do utraty wagi..

Instrukcje użytkowania Polysorb na alergie


Polisorb MP enterosorbent. Zdjęcie: navolne.me

Przy pierwszych objawach myją żołądek i nakładają lewatywę leczniczą. Dawkowanie ustala lekarz prowadzący. Po zatrzymaniu ostrej fazy choroby możesz nadal oczyszczać ciało Polysorb.

Polysorb do oczyszczania wątroby

7-dniowy program oczyszczania (post). 3 dni - 1,5 łyżki - 250 ml wody - na godzinę przed posiłkiem - 3 razy dziennie. Uwzględnij warzywa w menu. W dniu 4 - stopniowo dodawaj lekkie potrawy: świeże płatki, sałatki, zupy wegetariańskie, owoce, jogurt, niskotłuszczowy twaróg. Zwiększamy dawkę Polysorb: 2 łyżki stołowe 3 razy przed posiłkami.

Co wziąć pod uwagę! Jedzenie ułamkowe i w małych porcjach. Im więcej produktów dostaje się do jelit, tym wolniej porusza się roztwór czyszczący. Nie używaj cukru i napojów słodkich. Rozszczepienie na glukozę zakłóca wchłanianie sodu. I zwykłą wodę można spożywać tyle, ile chcesz..

Polysorb do oczyszczania ciała z alkoholu

Działanie jest podobne do zatrucia. Konieczne jest usunięcie z organizmu produktów rozkładu alkoholu. Polysorb do oczyszczenia ciała należy przyjmować przez dwa dni. Pierwszego dnia dzienną dawkę należy podzielić na 5 części i przyjąć po godzinie. Drugiego dnia dzienną dawkę należy podzielić przez 4, również po godzinie. Aby przyspieszyć proces, musisz pić więcej wody..

Aby uniknąć kaca, musisz wziąć 2 łyżki stołowe przed proponowanym urlopem, a następnie powtórzyć przed snem i rano.

Polisorb z pasożytów

Robaki i inne pasożyty są wydalane ze specjalnymi lekami. Jak pokazuje doświadczenie, leczenie się nie kończy. Inwazje pasożytnicze i same leki mogą powodować zakłócenia w pracy wszystkich narządów i układów organizmu. Aby ewakuować martwe pasożyty i pozostałe toksyczne substancje, zalecane jest dodatkowe oczyszczenie przez Polysorb.

Polysorb na zapalenie wątroby

Wirusowe zapalenie wątroby jest czułym zabójcą, jak nazywają to lekarze. Cicho niszczy komórki wątroby. Wraz z leczeniem uzależnienia od narkotyków przepisywane są sorbenty. Polysorb - 1 łyżka stołowa na pół szklanki wody 3 razy dziennie.

Jak stosować Polysorb w celu zapobiegania

Zaleca się oczyszczanie ciała 2 razy w roku. Jeśli musisz jeść szkodliwe pokarmy lub pracować stresująco, jeśli masz częste przeziębienia lub zaburzenia metaboliczne, dawkę zwiększa się do 3 razy w roku.

Podróżni i turyści - osoby, które próbują egzotycznych potraw, powinny stosować je w celu zapobiegania zatruciom. Aby oczyścić skórę, w tym z trądziku, nałóż maseczki kosmetyczne. Maska Polysorb absorbuje złogi tłuszczu, brud, martwy naskórek, usuwa tłuszcz. Odświeża kolor skóry, wyrównuje jej ulgę.

Jak wziąć węgiel aktywny w celu oczyszczenia organizmu

Aby przygotować maskę, potrzebne będą: Umieścić 2 łyżki enterosorbentu Polysorb w misce. Dodaj odrobinę ciepłej wody, dokładnie wymieszaj, aby uzyskać kremowy kleik. Nakładaj na twarz, równomiernie rozprowadź wacikiem. Możesz rozmazać szyję i dekolt. Pozostaw na 15 minut. Jeśli skóra reaguje z lekkim mrowieniem, jest to normalne. Następnie musisz spłukać zimną wodą, wysuszyć i nałożyć krem ​​odżywczy. Aby skonsolidować wynik dodatni, powtórz kurs oczyszczania 2 razy w tygodniu.

Polysorb podczas ciąży

Aby wziąć ten lek dla przyszłych matek, powinieneś skonsultować się ze specjalistą. Porówna indywidualne cechy ciała z działaniami i efektami leku. Jeśli lek jest dozwolony, można go użyć do zwalczania toksyczności, alergii i zatrucia w krytycznym okresie ciąży.

Jak podać Polysorb dzieciom

Ciało dziecka jest uformowane, trudno jest oprzeć się szkodliwym czynnikom zewnętrznym. A także, znając świat, udaje się skontaktować z infekcją bardziej niż dorosły. Polysorb enterosorbent jest przepisywany dzieciom w wieku od 1 roku życia. Lek jest dobrze tolerowany przez rosnące ciało i rzadko daje reakcję negatywną. Różnica w dawkach leków między dorosłym a dzieckiem w dawce. Lek podaje się w celu zatrucia, w wysokiej temperaturze i innych infekcji. Zapalenie skóry, wyprysk, alergie są bolesne dla dzieci. Lek jest szczególnie potrzebny w przypadku często chorych dzieci..

Skała ziemi i farmaceutyki

Farmaceutyki to niesamowity obszar ludzkiej wiedzy, ponieważ to ona zajmuje się problemami „przekształcania” różnych związków chemicznych w to, co stanie się lekarstwem, które pomaga radzić sobie z różnymi chorobami. Naturalne składniki lub substancje pozyskiwane wyłącznie sztucznymi środkami są przedmiotem badań w tej dziedzinie nauki. Trudno powiedzieć, w którym roku naukowcy odkryli jedną z interesujących zdolności wszechobecnego składnika skały lądowej - krzemionki w stanie amorficznym - aby wywierać szczególny wpływ na organizm ludzki - adaptogenny, adsorbujący, detoksykacyjny.

Oparte na skale piękno i enterosorbent

Wielu pacjentów jest zainteresowanych możliwym czyszczeniem Polysorb. Co więcej, ktoś jest zainteresowany oczyszczaniem ciała od wewnątrz, a ktoś - zdrowiem i pięknem skóry.

Nikomu nie jest tajemnicą, że problematyczny stan skóry jest często wynikiem wadliwego działania wielu układów ciała, od przewodu pokarmowego po gruczoły wydzielania wewnętrznego. Oczyszczanie przewodu żołądkowo-jelitowego i całego ciała za pomocą enterosorbentu pomoże uzyskać zdrowszy wygląd. Aby „oczyścić” ciało, „Polysorb” przyjmuje się jako roztwór w środku (2-3 łyżeczki 3-4 razy dziennie) i wykonuje się z niego lewatywy. W takim przypadku lek rozcieńcza się w postaci 1% roztworu - na 1 litr wody należy użyć 10 gramów proszku.

Do użytku zewnętrznego 1 łyżeczkę produktu rozcieńcza się kilkoma kroplami wody - aż kleik nakłada się na problematyczne obszary skóry, przykrywa mokrą gazą, pozostawia na 10-12 minut, a następnie zmywa czystą wodą. Ta metoda pomaga oczyścić pory trądziku, pozbyć się trądziku, trądziku. W takiej kosmetycznej procedurze domowej można zastąpić wodę wywar z ziół, takich jak rumianek. Następnie oczyści również górne warstwy skóry ze szkodliwych składników i zdezynfekuje, zapobiegając stanom zapalnym.

Interakcje i przedawkowanie leków

Nie stwierdzono negatywnego wpływu przedawkowania leku (z wyjątkiem możliwego złego wchłaniania niektórych pierwiastków śladowych i witamin).

Polysorb jest kompatybilny ze wszystkim: z przyjmowanymi lekami, z jedzeniem, które kochasz. Prosta zasada: zrób godzinną przerwę po lub przed zażyciem Polysorb i innych leków i jedzenia. Możesz łączyć Polysorb z jedzeniem tylko wtedy, gdy potrzebujesz ubezpieczenia od objawów alergii pokarmowych. ⠀ #polisorb # zdrowie #polisorb

Wpis udostępniony przez Polysorb - wyświetla szkodliwe (@polisorb) 28 stycznia 2019 o 22:35 PST

Lek Polysorb można przyjmować z innymi lekami, ale jeśli to możliwe, lepiej jest je mieć na czas. Faktem jest, że substancja czynna może zakłócać intensywne wchłanianie innych leków, co prowadzi do zmniejszenia efektu terapeutycznego.

Recenzje o leku Polysorb

Recenzje na temat stosowania enterosorbentu Polysorb, których instrukcje stosowania dla dzieci zostały wcześniej opisane, są bardzo pozytywne. Rodzice małych okruchów zauważają szybkie działanie leku, wygodę jego stosowania (zawiesinę można podawać z łyżki, kubka, butelki), zdolność do poprawy smaku poprzez mieszanie leku w kompocie lub soku. Lubienie współczesnych matek polegało na tym, że lek nie zawiera środków aromatyzujących, koloryzujących i konserwujących.

Czy w domowej apteczce nadal nie ma możliwości zapewnienia dziecku pomocy w nagłych wypadkach w przypadku zatrucia, biegunki, zatrucia? Polysorb będzie doskonałym rozwiązaniem do leczenia i zapobiegania różnym chorobom i niepożądanym stanom.

Czy podoba ci się ten artykuł? Nie zapomnij podzielić się użytecznymi informacjami z innymi rodzicami na forach i sieciach społecznościowych.!

Analogi leku „Polysorb”

W składzie analogi są formami MP i Plus.

Grupa leków o działaniu adsorpcyjnym obejmuje analogi:

  1. Polihydrat polimetylosiloksanu.
  2. Lignina.
  3. Enterosgel.
  4. Enterodez.
  5. „Smectite Dioectadric”.
  6. Lactofiltrum.
  7. Polyfan.
  8. Enterumin.
  9. Diosmectite.
  10. Neointestopan.
  11. „Carbosorb”.
  12. „Aktywowany węgiel drzewny Extrasorb”.
  13. „Kaopektat”.
  14. Aerosil.
  15. "Węgiel aktywowany".
  16. Karbaktyna.
  17. Filtrum STI.
  18. Neosmektyna.
  19. Carbopect.
  20. Smecta.
  21. Sorbex.
  22. UltraAdsorb.
  23. „Krzemowy dwutlenek koloidalny”.
  24. Polyphepan.

Polysorb w walce z nadwagą


Ten adsorbent jest szeroko stosowany nie tylko do oczyszczania ciała, ale także do zmniejszenia masy ciała. Recenzje ludzi na temat tej metody odchudzania są tylko pozytywne. Jeśli weźmiesz polisorb przed posiłkami, pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości. W tej substancji nie ma kalorii, a uczucie sytości jest obecne, co oznacza, że ​​jedzenie dużej ilości jedzenia nie będzie działać. Dlatego utrata masy ciała występuje szybko i bez stresu dla osoby.
Aby zwalczyć nadwagę, lek pije się przed posiłkami przez pół godziny. Dawka wynosi 1 gram na 10 kg masy ciała.

Alergia i krzemionka koloidalna

Często przepisywany naturalny enterosorbent „Polysorb” do zapobiegania alergiom. Następnie zaleca się przyjmowanie go przed posiłkami lub bezpośrednio podczas posiłków w ilości 2,5-3,0 łyżeczki proszku, rozcieńczonego w pół szklanki wody. Takie leczenie zapobiegawcze zapobiega zaostrzeniom, ponieważ lek usuwa alergeny z organizmu, nie dając im „możliwości” ich szkodliwych działań. Niewątpliwie należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym w sprawie takiego dodatku do głównego leczenia, ponieważ Polysorb w przypadku alergii tylko wzmacnia działanie specjalnych leków przeciwhistaminowych.

Sorbent jest pobierany w ściśle określonych przypadkach.

Lista wskazań klinicznych otwiera wszystkie formy zatrucia organizmu. Niezależnie od źródła trującej substancji, Polysorb pomaga złagodzić główne objawy kliniczne w ciągu 24 godzin. Innym powodem stosowania sorbentu są choroby jelit o charakterze zakaźnym. Mówimy zarówno o biegunce, jak i dysbiozie. Lekarz może przepisać kompleksowy kurs terapeutyczny w obecności zagrożenia dla zdrowia pacjenta.

Polysorb sprawdził się w leczeniu i zapobieganiu patologiom septycznym i ropnym..

Ponadto zaleca się stosowanie go w innych przypadkach:

  • zatrucie chemikaliami lub narkotykami;
  • alergia na leki lub produkty;
  • konsekwencje życia na obszarze o niekorzystnych warunkach środowiskowych.

Użycie sorbentu, jak wspomniano wcześniej, jest możliwe i konieczne do celów profilaktycznych. Jeśli dana osoba pracuje w przedsiębiorstwie przemysłowym, otoczona metalami lub substancjami chemicznie czynnymi, Polysorb pomoże kilkakrotnie zmniejszyć prawdopodobieństwo zatrucia.

Jakie problemy rozwiązuje lek?

Ten najnowszy produkt jest uważany za uniwersalny sorbent, więc wskazania do stosowania są bardzo różnorodne:

  1. Zatrucie ciała - toksyny pokarmowe i narkotykowe, ostre i przewlekłe zatrucie napojami alkoholowymi, zatrucie solą metali ciężkich, inne rodzaje zatruć u dorosłych i dzieci;
  2. Choroby skóry - alergiczne zapalenie skóry, wyprysk, łuszczyca, grzybicze zmiany skórne;
  3. Biegunka, dysbioza z kompleksowym leczeniem;
  4. Różne infekcje o etiologii wirusowej lub jelitowej;
  5. Do zapobiegania przy stałym kontakcie z toksycznymi substancjami w miejscu pracy;
  6. Do celów prewencyjnych, gdy żyje się w niekorzystnym ekologicznie klimacie;
  7. Aby uruchomić mechanizm walki z dodatkowymi kilogramami;
  8. Zewnętrznie do masek kosmetycznych z jednoczesnym spożyciem.
  9. Aby pomóc wątrobie i nerkom oczyścić ciało;
  10. Jako środek zapobiegawczy w celu zapobiegania infekcjom wirusowym i innym rodzajom.

Lek przyjmuje się doustnie dopiero po rozcieńczeniu. Pamiętaj, aby przestrzegać zaleceń dotyczących wykorzystania funduszy. Dawkowanie Polysorb określa się w zależności od powodu, dla którego jest stosowany, od masy ciała, od nasilenia objawów.

Kto nie jest polecany

Nie ma tak wielu przeciwwskazań do spożywania Polysorb: jest to ostry etap wrzodu żołądka i wrzodu dwunastnicy, niedrożność jelit, krwawienie z przewodu pokarmowego, alergia na lek lub jego składniki.

Przeciwwskazania

Pomimo faktu, że skuteczność przyjmowania leku Polysorb jest wysoka, nie można zapominać, że ma on również pewne przeciwwskazania, jednak jak każdy inny lek.

Oto główne powody, dla których warto zrezygnować z tego adsorbentu:

  • Indywidualna nietolerancja składników leku.
  • Choroby onkologiczne.
  • Występowanie ciężkich wymiotów podczas przyjmowania leku Polysorb.
  • Wrzód trawienny.
  • Krwawiące i nieleczące się wrzody w przewodzie pokarmowym.
  • Niedrożność jelit.
  • Zaparcia, wzdęcia, zwiększone wzdęcia, któremu towarzyszy silny lub słaby ból brzucha.

Stosuj podczas ciąży

Kobiety w wieku rozrodczym muszą pamiętać, że przyjmowanie leku Polysorb w tym okresie jest dozwolone. Nie ma negatywnego wpływu na płód i matkę w ciąży.

Należy jednak pamiętać, że należy go przyjmować wyłącznie na zalecenie lekarza i ściśle przestrzegając przepisanej dawki.

Metoda stosowania u dzieci

Możesz także wybrać Polysorb dla dzieci. Ale konieczne jest użycie dawki obliczonej zgodnie z określoną masą ciała dziecka.

Specjalne rekomendacje

Aby Polysorb nie prowadził do negatywnych konsekwencji dla organizmu ludzkiego, konieczne jest ścisłe przestrzeganie zalecanej dawki. Faktem jest, że składnik leku, który będzie w organizmie ludzkim przez wystarczająco długi czas, może prowadzić do zaburzenia wchłaniania wapnia i niektórych witamin. Dlatego należy wziąć tę funkcję pod uwagę..

Jeśli lek musi być przyjmowany na kursy z jedną sesją trwającą 14 dni lub dłużej, konieczne jest wzbogacenie diety w przydatne produkty zawierające dużą ilość witamin i minerałów. Ale oprócz tego kupuj również suplementy multiwitaminowe i bierz je jednocześnie z Polysorb.

Kolejną funkcją jest możliwość zewnętrznego wykorzystania. W tym celu ropne rany, nieleczące się wrzody lub oparzenia można posypać tym proszkiem..

Ponieważ substancja ma wyraźne działanie sorpcyjne, pomaga skutecznie wpływać na metabolizm i utratę masy ciała. Recenzje wskazują na wysoką skuteczność leku podczas odchudzania.

Polysorb jest nowoczesnym enterosorbentem o szerokim spektrum działania

Polysorb to enterosorbent nowej generacji o fenomenalnej zdolności sorpcyjnej (120 razy wyższy niż węgiel aktywny!). Lek delikatnie wpływa na ciało - nie uszkadza błony śluzowej ścian żołądka i jelit, nie jest wchłaniany do krwi.

Polysorb może być przyjmowany zarówno przez osoby dorosłe, jak i niemowlęta od pierwszych dni życia, kobiety w ciąży i karmiące piersią. Kolejną pozytywną cechą innowacyjnego leku sorbentowego jest jego szybkie działanie..

Pozytywny trend w biegunce i wymiotach można zaobserwować po 5 minutach od momentu przyjęcia zawiesiny.

Dobrze wiedzieć! Możliwe jest podanie dziecku Polysorb w celu zapobiegania ostrym zakażeniom układu oddechowego i ostrym zakażeniom wirusowym układu oddechowego.

Lek zapewnia wzrost odporności organizmu na bakterie, wirusy i inne czynniki wywołujące przeziębienie. Jeśli dziecko jest już chore, przyjęcie sorbentu pomoże poradzić sobie z zatruciem, poprawiając w ten sposób stan małego pacjenta.